Дизайн за уебсайт на образователна екологична игра gEco

Редица научни публикации сочат, че децата са активно ангажирани с проблемите на околната среда, но те провокират у тях чувства на страх, гняв, тъга, безсилие. Наблюдава се и тенденция към дезинформация по отношение на опазването на околната среда и формирани погрешни убеждения сред децата и възрастните.

gEco е образователна екологична игра, която цели не просто да информира децата и възрастните за проблемите на околната среда, но и да ги подкрепи в справянето с чувствата на гняв, тъга, безпомощност и да посочи конкретни действия, които могат да бъдат предприети в реалността. Чрез принципите на игровизацията, психологията и поведенческите науки, gEco подкрепя хората в изграждането на информирани природосъобразни избори, навици и нагласи, отваряйки пространство за забавление, игра, споделяне и учене от опита.

Над 200 деца вече тестваха аналоговата версия на играта, а резултатите са повече от удовлетворяващи! Към момента проектът е на етап, в който създаваме онлайн платформа (уебсайт), която ще дигитализира играта и ще направи участието в нея по-лесно и по-достъпно за по-голям брой деца в България. Има екип от програмисти, които ще се погрижат за изграждането на сайта. Имаме нужда от мотивирани и креативни дизайнери, които ще успеят да създадат привлекателна визия, пасваща на нуждите ни. Стремим се към работа в екип, като сме отворени към различни предложения.

На този етап имаме създадено лого и герой на играта.

wpcf-probono-purposes:
pb-npo
wpcf-probono-names:
Мария Юрукова и Преслава Биковска
wpcf-probono-organization:
gEco
wpcf-probono-email:
gecochallenge@gmail.com
wpcf-probono-phone:
0899106157
wpcf-probono-upload:
https://bdg.bg/app/uploads/2019/02/51225944_532539170566522_7728687490445344768_n.jpg
wpcf-probono-reference:
Споделяме с вас нашата досегашна визия. До този момент не сме срещали страница, която да е сходна по съдържание и цели на това, което ние искаме да създадем. Ще има отчитане на точки в реално време, качване на видео/ снимки/ текстови материал, вход за потребители, класирания, различни отбори и състезания, блог.
wpcf-probono-deadline:
1567296000
wpcf-probono-file-format:
wpcf-probono-repeatability:
pb-single