BDG №76 / Разговор & Разпивка / Димитър Симов (Джими) / Обектно-ориентиран дизайн

BDG СЪБИТИЕ №76
?  Събираме августово знаение, талант и чувство за хумор на едно място с Джими, който има цяла планина от UX и обекто-ориентиран дизайн опит, както като консултант, така и като част от корпорацията на SAP. Очертава се поредното страхотно събиране първо в Launchee/ЦУМ, а после и в близкото заведение!

Хората сме обектно ориентирани – възприемаме и ползваме света чрез обектите в него. Гръбнак на тази обектност се явяват три нужди: ориентация, постоянство и ред.
В крайна сметка стигаме до това, че ние дизайнерите не създаваме потребителски изживявания, а места, в които хората сами създават своите изживявания. Съответно, задачите ни като дизайнери са да създаваме места, в които хората да вършат работата си по-добре, отколкото в други подобни места или при липсата на такива места. Местата са сечива, чрез/във/със които хората си вършат работата. От тук идва и главната ни задача на дизайнери – да разбираме какво правят хората и с инструментите, които им предлагаме да им помогнем да станат по-добри в работата си.

КОГА: 11-ти АВГУСТ, вторник
ЧАС: 19:30 ч.
КЪДЕ: Launchee, гр. София (ЦУМ)
ВХОД: Безплатно (препоръчително дарение по PayPal)
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/582726955756551/

? ОПОРНИ ТОЧКИ
1. Обектно-ориентирани хора.
2. Обектно-ориентиран анализ/подход.
3. Проектираме мястото, а не изживяването.
4. Проектираме за да направим хората по-добри в онова, което правят.
5. Става ли светът по-ползваем или продължаваме да държим едно и също ниво?

?  ЗА ГОСТА
Димитър е играл ролите на консултант по ползваемост, дизайнер на взаимодействие, документатор и други. Професионалното му развитие се върти около начина, по който хората общуват със софтуер и устройства:
1991 започва да превежда документация, в която се обяснява на хората как да ползват продукти.
1997 започва да пише такава документация.
2000 започва да тества с хора, за да проверява дали могат да ползват продукти по начина, по който се очаква да го правят.
2003 започва да проектирам интерфейси и взаимодействия.
2010 започва да консултира как да се подхожда, за да се правят продукти, които хората разбират и ползват.
Днес продължава да консултира, проектира, тества, споделя, помага, обучава. Бидейки оптимист, той вярва, че софтуерът може да бъде ползваем и някой ден ще стане: “За целта трябва да се измъкнем от удобството на посредствеността :)”

БЕЗОПАСНОСТ
Подготвили сме голяма зала с дезинфектанти, за да спазим всички анти-епидемични предписания, но ще помогне много ако си носите и маските.

ЧЕРПИ ЛЮБИМАТА СИ ДИЗАЙН ГРУПА С ЕДНА “БИРА” ТУК
https://paypal.me/bulgariandesigngroup

? ХОСТ
Маргарит (Марк) Ралев
Основател на БДГ

ОРГАНИЗАЦИОННИ ПАРТНЬОРИ
https://www.Ralev.com – корпоративен дизайн и бранд идентичности
?  https://www.eDesign.bg – we do web
?  https://www.Gemji.com – българската бордова игрова система
?  https://www.Launchee.space/
( Sofia’s premier space for teaching, workshops and events )

+++
Каузата на Bulgarian Design Group (BDG, 2007) е да обедини българските графични дизайнери в една професионална общност. Място, на което всеки може да се вдъхнови, свърже с нови колеги, получи професионален отговор и вдигне нивото още повече.
Групата във Facebook ( www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup ) и месечните събития са основaта на тази дизайн общност. Събиранията се правят всеки месец, винаги на 11-то число. Настроението е неформално. Освен нетуъркинг, всяко събитие има конкретна тема и гост.
Говори се за графичен дизайн, уеб дизайн, интерфейс дизайн, UX, дизайн на мобилни апликации, анимация, 3D дизайн, дизайн на игри и други креативни теми. Засягаме както технически познания, така и софт скилс, и “работа с клиенти”.

ИСКАШ ДА СИ ПОМАГАМЕ ВЗАИМНО, НАЛИ?
Ако искаш да станеш PRO член на BDG и да се възползваш от % отстъпки към нашите многобройни дизайн партньори, ВИДЕО АРХИВ до изминали дизайн презентации и други благинки – регистрирай се тук:
WWW.BDG.BG/REGISTER

? И не забравяй, че винаги е по-весело ако поканиш приятел!

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
bdg-76-dimitar-simov-jimmy

Вашият коментар