Стани автор в Българска Дизайн Група

Българска Дизайн Група (BDG) е общност, която вече над 10 години се развива и разширява благодарение на хората, които я подкрепят и участват активно в нея.
Основни полета за изява на членовете са фейсбук групата, месечните събития и сайта BDG.bg .
От тези 3 канала най-малко развит е именно сайтът. Екипът на BDG е наясно, че това се дължи на затворения модел, по който действа Фондацията. Именно поради тази причина взехме решение да отворим блога на сайта за автори-приятели, които живеят и дишат дизайн, които вярват, че имат какво да кажат.

Вярваме, че своето мнение по професионални дизайн въпроси могат да споделят както начинаещи дизайнери чрез преводни статии и полезни ресурси, така и изградени имена чрез по-задълбочени анализи и собствено мнение по въпроси, които касаят цялата дизайн общност в България.

Трибуната е отворена за:

  • Новини, превод на новини за дизайн
  • Авторски есета по професионални теми
  • Систематизиране на информация
  • Селекция на полезни ресурси
  • Ревюта на продукти
  • Др.

Редакторският екип на BDG си запазва правото да НЕ публикува получени текстове в случай, че не отговарят на редакторската политика на сайта. За това преди да отделите време да допринесете със съдържание в сайта, препоръчваме да се запознаете с общите посоки на писане;

  • Приемат се текстове в обем над 600 думи, грамотно написани на български език
  • Изключително важно е текстът да не е плагиатстван от други места в интернет
  • В случай, че текстът съдържа чуждо съдържание или графики, трябва да се уточняват имената на авторите им чрез кредити (ако имат подходящия лиценз за ползване)

Всеки публикуван материал ще бъде популяризиран чрез социалните профили на BDG в twitter, facebook, instagram, linkedin, а най-четените и дискутирани материали ще бъдат включвани в месечния дизайн бюлетин, който се получава от стотици абонирани колеги.

Екипът на BDG вярва, че това е чудесен начин всеки дизайнер да се развие професионално, да върне жеста към колегите в България, както и да популяризира собствената си работа по един интелигентен начин.

За повече информация можете да пишете на info@bdg.bg или в групата във FB.
Екипът на BDG очаква вашите текстове.

custom_permalink:
bdg-design-authors-welcome

Вашият коментар