Подкрепете “Златната ябълка” в Kickstarter до 14 декември

Една от най-обсъжданите новини в дизайн сферата тези дни е българският анимационен сериал “Златната ябълка”. Това е проект за фентъзи анимационен сериал, вдъхновен от българската митология и фолклор и балканските легенди. Действието се развива в необятен планински свят, където мъглите се раждат от косите на могъщи змейове и въплащенията на сезоните бродят из гъстите гори като духове. Героите на анимацията са знакови фигури от балканския и българския фоклор – самодиви, кукери и т.н. Тази концепция предизвика интереса както на любители на жарна от цял, така и на българската публика.

Вижте кампанията в Kickstarter.

Разработката на проекта вече е стигнала до етап, в който е нужна по-голяма подкрепа. За тази цел тече кампания в Kickstarter, а срокът й изтича на 14-декември. Вече е онлайн и официалният трейлър на анимацията. Той представлява един интригуващ и кратък поглед към историята, която са замисли създателите на проекта.

Димитър Петров е част от екипа на „Златната ябълка“. Той вече е добре познат на БДГ общността. През април 2015 г. на една от регулярните месечни срещи на организацията той разказа подробно за работните практики в анимационните студия в Европа. Неговият професионален път стига до Лондон, Англия, а години по-късно се връща в България, за да прави това, което обича да прави най-много – анимация.

„Златната ябълка“ е един огромен за мащабите на страна като България проект. Екипът, който го реализира има опит и образование, които си струват кредита на доверие от всички фенове на фентъзито, анимацията и изкуството. До 14-ти декември може да подкрепите в Kickstarter първия анимационен сериал, вдъхновен от българската митология и балканските легенди. Можете да го направите както с материална подкрепа, така и чрез споделяне на инициативата сред своите приятели.

“Нека очароваме света с красотата и богатството на балканските легенди и култура!” е посланието на екипа на “Златната ябълка”.

Още за проекта можете да откриете на неговия официален сайт.

Повече информация и видео от BDG срещата с Димитър Петров.

custom_permalink:
%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%B7%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":0,"like_count":0,"comment_count":0,"total_count":0},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":5,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1507131081
ea_share_count_total:
5

Вашият коментар