Про боно фотографски услуги за проекти в обществена полза

Една от дейностите, които „Българска дизайн група“ развива е про боно услуги в областта на дизайна. Този тип безвъзмездно предлагане на услуги обикновено се предлагат на НПО и лица, които искат да осъществят своите дейности с благотворителен или обществено полезен характер. Включването в про боно програми е особено подходящо за млади таланти, които са в процес на изграждане на свое портфолио с дизайн проекти.

Представянето на различни про боно инициативи е част от мисията на „Българска дизайн група“ да развие локалната дизайн индустрия. След разговор с Розалина Ласкова дойде идеята първата такава инициатива, която да презентираме в сайта на БДГ да бъде „АртФотоФонд“. Това е програма за професионална подкрепа на иновативни проекти в обществена полза. Подкрепата се изразява по два начина:

  • чрез фото заснемане на проекти и представянето им на широката общественост по творчески и провокативен начин;
  • чрез включване на фотографското изкуство в творческата концепция.

Целта на АртФотоФонда е да подпомага визуалното представяне (чрез фотографии) и популяризиране на идеите и проектите с обществена значимост на организации и граждански инициативи от сферата на културата и изкуствата, образованието, спорта, опазването на околната среда и др.

АртФотоФонд Фотографски услуги

Всеки проект/ идея, кандидатствал и спечелил подкрепа от АртФотоФонда, получава безвъздмезно (безплатно) заснемане – в рамките на до 3 дни – на събитието по проекта или на други пряко свързани с реализацията му дейности, нуждаещи се от фотографски услуги/ участието на арт фотограф в цялостната концепция. Като краен резултат, одобрените проекти получават пакет от професионално заснети и обработени фотографии с разпознаваемия почерк и стил на фотографа, както и споделяне и популяризиране на договорена селекция от снимките през каналите на фотографа.

Ако търсите фотографски про-боно услуги, моля вижте сайта на АртФотоФонд , БДГ не предлага такава подкрепа на този етап. 

Ако търсите подкрепа от дизайн индустрията за ваш проект, който е в обществена полза, може да се свържете с обществото от български дизайнери във фейсбук групата : www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup

Ако сте млад талант и желаете да се включите в про боно инициатива, винаги можете да разчитате на съвети от по-опитните членове на БДГ.

custom_permalink:
%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BD%D0%BE
ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":0,"like_count":0,"comment_count":0,"total_count":0},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":3,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1507173339
ea_share_count_total:
3

Вашият коментар