BDG №68 / Антон Аладжов / От сайтове до дизайн на всичко в стартъп

? Сложи ли вече аларма на телефона за BDG дизайн събитията на всяко 11-то число? ;)

Есента е усмихната и готина като новия ни гост! Другата седмица си говорим за дизайна на “квот-се-сетиш”. Гост е пробивният Антон Аладжов, познат с фриланс работата си и един от създаделите на подкаста “Дизайна на Нещата”. Темата засяга така популярните последните години стартъпи, както и целия дизайн около тях. За Антон четете в кратката биография по-долу.


КОГА: 11-ти НОЕМВРИ, ПОНЕДЕЛНИК
ЧАС: 19:30 ч.
КЪДЕ: PUZL, София
ВХОД: безплатен, но по желание можеш да ни подкрепиш с PRO членство вместо билет на www.bdg.bg/register
FACEBOOK събитие: https://www.facebook.com/events/878757895851916/

? При липса на места – с приоритет са всички PRO членове на БДГ. Виж как да станеш PRO член в сайта (символична вноска, която ти дава много отстъпки): www.bdg.bg/register
? След събитието по традиция ще продължим за по питие и нетуъркинг в някой от близките барове.
? Можете да задавате вашите предварителни въпроси в коментарите под събитието и ще се постараем да ги отговорим на място.

КРАТКА БИОГРАФИЯ:

Антон е уеб-дизайнер, преобразуван във всичко-дизайнер. Завършва компютърния техникум в Правец, а по-късно “Графика и Илюстрация” в НБУ. В Правец освен към кода се заражда и интересът му към уеб дизайна. Самоук, започва да прави сайтове за клиенти още на 15г.

Идвайки в София е нает на стаж, а по-късно и на работа като графичен уеб дизайнер в Маг Студио (сега The Mags), а след това и в RIZN(сега RIZN). Минава през още едно студио за кратко, но по стечение на обстоятелствата си намира клиенти онлайн и започва да работи фрийланс (от 2011г. насам). Работи по сайтове, инфоргафики, брошури, илюстрации, а по-късно и в американски стартъп като “момчето-за-всичко-дизайн”. Което му дава добра база за стартъпa, в който е креативен директор в момента – Evedo. Където пак работи по всичко – от уеб, UI & UX дизайн до дизайн на картинки за социални постове, тениски, презентации, инвестиционни материали и т.н.

Антон е живял в Русия, за малко Полша, Тайланд и Щатите…. обиколил е половин Европа с влак и има за цел да обиколи и половин свят. Не с влак.

Заедно със Сергей Пунчев, който вече е участвал на БДГ, води подкаст за дизайн – Дизайнът на Нещата.

Личен сайт: www.aladzhov.com
Инфографики и подобни: www.mostlyvisual.com
Дизайнът на Нещата: www.designofthings.fm
Криейтив директор на еведо: www.evedo.co

ОРГАНИЗАЦИОННИ ПАРТНЬОРИ

? www.Ralev.com – корпоративен дизайн и бранд идентичности
? www.eDesign.bg – we do web
? www.Puzl.com – Пъзел Коуъркинг

+++

Bulgarian Design Group (BDG, 2007) е група, създадена, за да свързва, подкрепя и вдига професионалното ниво на българските графични дизайнери.

Групата във Facebook ( www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup ) и месечните събития са основaта на тази дизайн общност. Събиранията се правят всеки месец, винаги на 11-то число. Настроението е неформално. Освен нетуъркинг, всяко събитие има конкретна тема и гост.

Говори се за графичен дизайн, уеб дизайн, интерфейс дизайн, дизайн на мобилни апликации, анимация, 3D дизайн, дизайн на игри и други креативни теми. Засягаме както технически познания, така и софт скилс и теми като работа с клиенти.

ИСКАШ ДА СИ ПОМАГАМЕ ВЗАИМНО, НАЛИ?
Ако искаш да станеш PRO член на BDG (срещу символична годишна сума) и да се възползваш от отстъпки към нашите многобройни дизайн партньори, видео достъп до изминали дизайн презентации и др. – регистрирай се тук:
www.bdg.bg/register

?И не забравяй, че винаги е по-весело ако поканиш приятел-дизайнер! ;)

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
BDG68-Anton-Aladzhov

Вашият коментар