Безплатна Академия за иновации – Sofia Innovation Hackathon за студенти

На 30 и 31-ви май 2017 г. за четвърти път ще се проведе безплатна Академия за иновации-Sofia Innovation Hackathon за студенти. В събитието ще участват студенти от Нов български университет (НБУ), СУ “Св. Климент Охридски” (СУ), Технически университет София (ТУ София), Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет Благоевград (АУБГ), Софтуерен университет (СофтУни), Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и др. университети в страната. Мероприятието се осъществява с подкрепата на Европейската комисия в България и Столична община.

SOFIA INNOVATION HACKATHON 2017

Sofia Innovation Hackathon ще се реализира под формата на 24-часов маратон  с награден фонд от 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, с подкрепата на Mastercard България и посещение в Брюксел за отбора победител, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

В рамките на Академия за иновации 2017, студентите, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории:

– Дигитална среда

– Продукти и услуги на бъдещето

– Брандинг (конкуренти предимства) на София-град

На 30 и 31 май в НДК, Литературен клуб “Перото”, младежи ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито и членове на нашия екип.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат отбори, (с не повече от 5 души в екип), ще тече от 10 март до средата на месец май в сайта на организаторите.

На 31 май от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб “Перото” на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2017 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации.

На 30 май, от 9:00 до 13:00 всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти.

Не пропускайте да следите информацията на Фейсбук страницата на събитието: ТУК.

Програмата на събитието.

custom_permalink:
akademia-za-innovacii-sofia-innovation
ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":2,"like_count":2,"comment_count":0,"total_count":2},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":0,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1506954333
ea_share_count_total:
2

Вашият коментар