BDG №77 / Разговор & Разпивка / Петър Захаринов / Kраудфъндинг за продуктов дизайн

BDG СЪБИТИЕ №77
?  Eсента ни предизвиква с темата за иновативния продуктов дизайн. Срещаме се с Петър Захаринов – архитект по образование и изобретател по душа. Проектите му са публикувани в медии като WIRED, The Verge, Designboom, Dezeen, а през 2011 печели наградата Platinum A’Design Award. Той стои и зад българския продукт, станал хит в Kickstarter – “DiFOLD Origami Bottle – сгъваемата бутилка”. Петър е съоснователи на стартъпа Hyperfold, чиито фокус е системата за сгъване чрез гъвкави оригами модели, която позволява да се създават практични и спестяващи пространство продукти за многократна употреба.

КОГА: 11-ти СЕПТЕМВРИ, петък
ЧАС: 19:30 ч.
КЪДЕ: Betahaus, ул. Шипка 6, София
ВХОД: Безплатно (препоръчително дарение по PayPal)
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/663183990981257/

?  ЗА ГОСТА
Петър Захаринов е архитект със страст към намирането на геометрични и механични принципи, неоткрити или неупотребявани досега. През 2010 се насочва към продуктов дизайн, където вижда по-голямо поле за реализация на подобни иновации. Оттогава работи върху разработката и имплементацията на самоносещи се конструкции и сгъваеми модулни конструкции, а в последно време се занимава в сферата на еластични оригами и сгъваеми флексигами цилиндрични форми.

Той е съосновател и изобретател на Praktrik – устойчиви и иновативни пъзел-мебели, които съчетават дизайн и функционалност по интересен начин. Освен това е съосновател и разработчик на продукти в WallStack, където е измислил и патентовал модулния принцип за сглобяване на стенна система. Проектите му са публикувани в медии като WIRED, The Verge, Designboom, Dezeen, а през 2011 печели наградата Platinum A’Design Award.

В момента заедно с бизнес партньора си Радина Попова са съоснователи на стартъпа Hyperfold. През последните две години преминават през интензивен процес на прототипиране чрез 3D принтиране за разработката на първия си продукт – бутилка Hyperfold Origami. Така натрупват опит и експертиза в 3D принтирането на тънкостенни сгъваеми структури, направени от гъвкави материали.

БЕЗОПАСНОСТ
Подготвили сме голяма зала с дезинфектанти, за да спазим всички анти-епидемични предписания, но ще помогне много ако си носите и маските.

ПОДКРЕПИ ЛЮБИМАТА СИ ДИЗАЙН ГРУПА С ЕДНА “БИРА” ТУК
https://paypal.me/bulgariandesigngroup , за да има още дизайн събития.

?  ХОСТ
Маргарит (Марк) Ралев
Основател на БДГ

ОРГАНИЗАЦИОННИ ПАРТНЬОРИ
https://www.Ralev.com – корпоративен дизайн и бранд идентичности
?  https://www.eDesign.bg – we do web
?  https://www.Gemji.com – българската бордова игрова система (скоро в Кикстартър!)
?  https://betahaus.bg/ – първото споделено работно пространство в България

 

+++
Каузата на Bulgarian Design Group (BDG, 2007) е да обедини българските графични дизайнери в една професионална общност. Място, на което всеки може да се вдъхнови, свърже с нови колеги, получи професионален отговор и вдигне нивото още повече.
Групата във Facebook ( www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup ) и месечните събития са основaта на тази дизайн общност. Събиранията се правят всеки месец, винаги на 11-то число. Настроението е неформално. Освен нетуъркинг, всяко събитие има конкретна тема и гост.
Говори се за графичен дизайн, уеб дизайн, интерфейс дизайн, UX, дизайн на мобилни апликации, анимация, 3D дизайн, дизайн на игри и други креативни теми. Засягаме както технически познания, така и софт скилс, и “работа с клиенти”.

ИСКАШ ДА СИ ПОМАГАМЕ ВЗАИМНО, НАЛИ?
Ако искаш да станеш PRO член на BDG и да се възползваш от % отстъпки към нашите многобройни дизайн партньори, ВИДЕО АРХИВ до изминали дизайн презентации и други благинки – регистрирай се тук:
WWW.BDG.BG/REGISTER

? И не забравяй, че винаги е по-весело ако поканиш приятел!

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
bdg-77-petar-zaharinov

Вашият коментар