BDG №83 / Йоан Георгиев (Булгед) / Печатът е мъртъв. Да живее Печатът!

BDG СЪБИТИЕ №83
?  Този месец (на 7-ми април) ще говорим с един от ъндърграунд героите на дигиталния печат в гр. София – Йоан Георгиев (Джони) от Булгед. Ще стане дума за печат, нови технологии, дизайн на опаковки, пинизи, работа с клиенти, управление на екип, често допускани грешки, хартия, мастило, за индустрията като цяло, за новите възможности на съчетаване на дигиталния дизайн с офлайн дизайна, както и за други неща, които остават в сянката на трендове като “UX дизайн”. Поради епидемичните мерки – събитието отново ще бъде изцяло онлайн, в студио, но ще следим в реално време за въпроси!

КОГА: 7-ми АПРИЛ, сряда
ЧАС: 19:30 ч.
КЪДЕ: линк във фейсбук групата на БДГ
ВХОД: безплатен


?  ЗА ГОСТА
Йоан Георгиев е роден през 1974 г. Завършва първи випуск на Технологично Училище Електронни Системи през 1993-а. Кариерата в полиграфическата индустрия започва още през ученическите години.
През 1995-а работи като оператор в първото предпечатно студио – АЯ Прес. В периода 97-99-а година работи за К+К Реклама и маркетинг, която по това време е асоциирана с Публисис Груп. По това време агенцията обслужва марки като Кока Кола, Данон, Шел, Л’Ореал, Алайд Домек и др.

В края на 1999-а започва в маркетинг отдела на новосформирания холдинг Балканфарма. Там се среща с правенето на опаковки, опаковки и пак опаковки.
Следва кратък фрийленсърски период и през 2002-а постъпва в Булгед. Дигиталният печат точно започва и това изглежда като предизвикателство.
През 2006-а оглавява отдела за дигитален печат, та до днешни дни.

ПОДКРЕПИ ЛЮБИМАТА СИ ДИЗАЙН ГРУПА С ЕДНА “БИРА” ТУК
https://paypal.me/bulgariandesigngroup, за да има още дизайн събития.

?  ХОСТ
Маргарит (Марк) Ралев, основател на БДГ

ОРГАНИЗАЦИОННИ ПАРТНЬОРИ
Ralev.com – корпоративен дизайн и бранд идентичности
eDesign.bg – we do web
? Launchee.space (Sofia’s premier space for teaching, workshops, and events)

 

+++
Каузата на Bulgarian Design Group (BDG, 2007) е да обедини българските графични дизайнери в една професионална общност. BDG е място, на което всеки може да се вдъхнови, свърже с нови колеги, получи професионален отговор и вдигне нивото още повече.
Групата във Facebook ( www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup ) и месечните събития са основaта на тази дизайн общност. При нормални обстоятелства – събиранията се правят всеки месец, винаги на 11-то число. Настроението е неформално. Освен нетуъркинг, всяко събитие има конкретна тема и гост.
Говори се за графичен дизайн, уеб дизайн, интерфейс дизайн, UX, дизайн на мобилни апликации, анимация, 3D дизайн, дизайн на игри, дизайн на опаковки и други креативни теми. Засягаме както технически познания, така и софт скилс, и “работа с клиенти”.

ИСКАШ ДА СИ ПОМАГАМЕ ВЗАИМНО, НАЛИ?
Лесно можеш да станеш PRO член на BDG и да се възползваш от % отстъпки към нашите многобройни дизайн партньори, ВИДЕО АРХИВ до изминали дизайн презентации и други благинки. Виж как – тук:
WWW.BDG.BG/REGISTER

? И не забравяй, че винаги е по-весело ако поканиш да гледаш с приятел!

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
bdg-83-yoan-georgiev-print

Вашият коментар