BDG#26 / Валери Гюров / От гаража до тавана и по стълбите нагоре

Гост на БДГ 26 беше Валери Гюров. Разговорът с Валери беше на тема “И сам архитектът е воин – от гаража до тавана и по стълбите нагоре”. Ако сте любопитни да разберете повече за смисъла, който стои зад тази сентенция, заповядайте на срещата.

За Валери Гюров:

Архитект Валери Гюров е роден в гр. София през 1982 г. и е израснал в семейство, което се състои предимно от строителни инженери. Още от малък обикаля по обекти и бетонови възли. За негово щастие, математиката не му върви и не поема по този път. В края на гимназиалните си години решава, че иска да учи архитектура, а искрата за това желание пламва от увлечението му към графитите. Тази негова амбиция изразява желанието му да променя средата, която го вълнува. Времето не му достига, за да се подготви за изпитите в УАСГ, но успява да се класира за специалност “Инженерен дизайн” в Технически универстиет. Паралелно обаче го приемат в няколко немски университета и така през 2001 г. заминава за Щутгарт, за да учи архитектура.

Снимка: Трансформатори

Снимка: Трансформатори

*** Традиция е да се пие бира след БДГ срещите. Малко нетуъркинг и разборка на чутото и видяното. Ако някой иска, може да си донесе портфолиото и да чуе също мнение на колеги-дизайнери.

Събитието във facebook.

Снимка: Трансформатори

Снимка: Трансформатори

+++

Bulgarian Design Group ( BDG ) има за цел да подпомогне развитието на българския дизайн.
Групата във Facebook ( www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup ) и месечните събития са основaта на тази дизайн общност. Събиранията се правят всеки месец, винаги на 11то число.

Настроението е неформално. Освен нетуъркинг, всяко събитие има конкретна тема и гост.
Говори се за графичен, уеб дизайн, дизайн на мобилни апликации, анимация, 3D дизайн, дизайн на игри и др.

Месечните събирания на BDG са с некомерсиална цел и се правят благодарение на феновете от обществото!

Ако искате да станете член на BDG и да се възползвате от отстъпки към нашите партньори, регистрирайте се тук.

Интервюта на Валери Гюров можете да прочетете в TrueStory.bg  и Ambicia.com.

Валери Гюров на TedxTalk:

ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":0,"like_count":0,"comment_count":0,"total_count":0},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":1,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1506974751
ea_share_count_total:
1
custom_permalink:
bdg26-design-event-valeri-gyurov-arhitekt

Вашият коментар