BDG №60 / Иван Шопов / Творчество между два свята: музика и дизайн

Мартенското BDG събитие е посветено на талантливите мултидисциплинарни артисти. Специален гост е COOH – Иван Шопов, който ще разкаже от първо лице за интересната връзка между музиката и графичния дизайн. Заповядай!


КОГА: 11-ти март, понеделник
ЧАС: 19:30 ч.
КЪДЕ: Betahaus Coworking
ВХОД: безплатен, но по желание можеш да ни подкрепиш с членски внос вместо билет на www.bdg.bg/register
Виж кой от твоите фейсбук приятели ще присъства.

КРАТКА БИОГРАФИЯ

Българският музикант, продуцент и художник Иван Шопов (също познат като Cooh, Balkansky, Ghost303) е представял своята музика и изкуство в Европа, Южна Америка, САЩ, Азия, Русия, Австралия и Нова Зеландия. Издавайки множество си проекти за едни от най-големите международни музикални компании, музиката му достига по целия свят. Широкият му интерес към електронния музикален свят доведе до различни проекти в стиловете техно, drum and bass, idm, джаз, ambient, рок и класическа музика.

Това, което го отличава, е способността му да смесва традиционния български фолклор с електронната музика и джаз, което му помага да създаде мост между миналото и настоящото поколение. Зад гърба му има три албума в сътрудничество с музикалния виртуоз Теодосий Спасов и един албум с народните певици от Авигея. Той също така е и търсен композитор за съвременни танцови и театрални продукции, както и композитор и саунд дизайнер за късометражни филми и интерактивни инсталации.

Иван Шопов създава музика за дванадесет представления на Дерида Денс, като едната от тях печели наградата на ИКАР през 2017 г. През 2018 г. е поканен от TED x Youth в София да говори на тема “Превод на традиции”, където изпълнява музика на сцената с Авигея. От 2015 г. свири на живо със своя модулен синтезатор и през 2017 г. започва серия от аудио-визуални изпълнения на живо заедно с визуалния артист Лора Шопова. Има бакалавърска степен по графика в Националната художествена академия в София и има 8 самостоятелни изложби в България и чужбина. Работи като crashologist и beta tester за Ableton Live от 2012 година. Има над 30 семинара и майсторски класове за Ableton Live и модулни синтезатори. От 2016 г. преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в Националната художествена академия в София. До тази дата той има над 100 винилови плочи и общо над 300 издани композиции.

Facebook: https://fb.com/abcd.ivanshopov/

Открийте най-новите му албуми тук:
InFusion с Теодосий Спасов: https://fanlink.to/infusion
Kanatitsa с Авигея: https://fanlink.to/kanatitsa
Cooh – Transcension: https://positionchrome.bandcamp.com/album/transcension-pc098
Unearthing Buried Chapters с Валанс Дрейкс: https://amekcollective.bandcamp.com/album/unearthing-buried-chapters

ОРГАНИЗАЦИОННИ ПАРТНЬОРИ

www.Ralev.com – корпоративен дизайн и бранд идентичности
www.eDesign.bg – we do web
www.Betahaus.bg – първият coworking space в България
www.RAZ.bg – вдигни онлайн магазин от Раз!

+++

Bulgarian Design Group (BDG, 2007) е група, създадена, за да свързва, подкрепя и обучава българските графични дизайнери.

Групата във Facebook ( www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup ) и месечните събития са основaта на тази дизайн общност. Събиранията се правят всеки месец, винаги на 11-то число. Настроението е неформално. Освен нетуъркинг, всяко събитие има конкретна тема и гост.

Говори се за графичен дизайн, уеб дизайн, интерфейс дизайн, дизайн на мобилни апликации, анимация, 3D дизайн, дизайн на игри и други креативни теми.

ПОМАГАМЕ СИ ВЗАИМНО:
Ако искаш да станеш PRO член на BDG (срещу символична годишна сума) и да се възползваш от отстъпки към нашите дизайн партньори, видео достъп до изминали дизайн презентации и др. – регистрирай се тук.

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
bdg60-ivan-shopov-cooh-design-music

Вашият коментар