БДГ става партньор на форума за компютърни изкуства Computer Space

Миналия месец гост на БДГ дизайн събитие №74 бе Росен Петков от Computer Space – погледнахме през погледа на 31 издания на Computer Space и библиофилската му колекция! Радваме се да съобщим, че БДГ става партньор и съорганизатор на форума за компютърни изкуства Computer Space! Тази година фестивалът ще се състои на 22 – 24 октомври 2020.

Computer Space или Компютърно Пространство е некомерсиален, международен фестивал за компютърни изкуства, който с всяка изминала година придобива все по-голяма популярност. С 31 поредни издания зад гърба си и над 20 000 участника (били те фирми, студия, или индивидуални участници) от различни страни от целия свят, днес „Компютърно Пространство” е едно от най-големите и значими събития за компютърни изкуства в Югоизточна Европа.

КОНКУРС

В конкурсната си част, форумът събира проекти от цял свят в различни категории. Всеки може да участва с един или повече свои проекти, регистрирани в една от деветте категории:

  • Компютърна графика
  • Компютърна анимация
  • Мобилни арт приложения
  • Компютърна и електронна музика
  • Уеб дизайн: изкуство, култура и хоби
  • Уеб дизайн: общество и институции
  • Уеб дизайн: технологии и пазар
  • Уеб дизайн: информация и медии

ФЕСТИВАЛ

Обикновено по време на фестивалната част се състоят две основни събития – церемония по награждаването на победителите в конкурсната част и форумната част (семинари, изложения, шоу събития, концерти).

По време на церемонията по награждаването на победителите се представят (показват) всички номинирани проекти от всяка една категория. Обявяват се и се награждават победителите, както и носителите на специални награди. В церемонията по награждаването участват и традиционно връчват награди Президентът на Република България, Министърът на образованието и науката, Министърът на културата, директорите на Майкрософт България, Apple България (BBS), Adobe – България, Информационно обслужване АД и др. Церемонията е съпроводена от богата и интересна шоу програма.

Семинарите се провеждат в рамките на няколко дена, като акцентите са върху най-разнообразни теми от различни области на компютърните изкуство и технология. В семинарите участват хора от целия свят, като лекторите и темите са внимателно подбрани от организаторите на „Компютърно Пространство”.

Фестивалът за компютърни изкуства Computer Space ще се състои на 22 – 24 октомври 2020. Разгледай пълният график на събитието тук:
https://computerspace.org/index.php/schedule/

Крайният срок за регистриране на проекти за участие в конкурса е до 30-ти септември. Регистрацията на проекти е без такса за периода от 01.07.2020 до 24.09.2020.

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
computer-space-partner-bdg

Вашият коментар