BDG Podcast #02 / Петър Димитров и Victus Games

Гост във второто дизайн радио предаване (podcast) на Българска дизайн група е Петър Димитров, съосновател на Victus Games. Поводът е стартиратала kickstarter кампания, която цели да финансира първия гейминг продукт, който Петър разработва заедно с екипа си. Фокусът в разговора с него е върху ролята на дизайна в продукта, който разработва. Oсвен това ще научите и много любопитна информация от кухнята на гейминг студиото, което Петър управлява.

 

VictusGame-Sketches-Cataphract

От подкаста ще разберете още какъв е замисъла на играта, върху която работят Victus Games, откъде е почерпено вдъхновение за създаването й. Петър споделя, че екипът е силно повлиян от механиките на бордовите игри и компютърните стратегии.

За сюжета на играта:

Сюжетът на Victus Game ще се развива в алтернативна вселена, където римската, египетската и гръцката цивилизация са достигнали своя връх по едно и също време, а играчите ще могат да избират с коя от трите империи да завладеят света, като построят своя град, тренират армия и участват в търговия и съюзи с други играчи. Екипът вярва, че това, което ги отличава от останалите игри в жанра са хумористичният поглед върху историята, балансираната система за монетизация, която не нарушава баланса в играта, и красив гейм арт, вдъхновен от класически заглавия в жанра.

Vuctus_Kickstarter_Civs

Разговорът преминава през няколко основни точки и Петър говори сътоветно за:

  • професионалния си опит
  • образованието си в Лондон
  • процесът на стартиране на Kickstarter кампания
  • разработването на играта
  • съветите си към млади таланти, които искат да се развиват в гейминг студио
  • product dev vs. art direction ( дизайн и предприемачество в едно)

За Петър Димитров:

Той завършва 3D анимация в SAE Institute London, като преди това в продължение на две години изучава IT Engineering в Дания. Първоначално планира да се развива във филмовата индустрия. Дори е работил върху филми като Criminal, London Has Fallen, The Expendables 3, The Legend of Hercules. В последствие започва да се занимава с 3d игри. В момента ръководи екип от 10 човека и ако ви харесва продуктът, който Victus Games желаят да пуснат на пазара, можете да ги подкрепите в тяхната Kickstarter кампания.

Слушай целия запис по-долу, за да разбереш повече за студиото на Петър и ако идеята за аудио интервюта ти допада – сподели с приятели и коментирай. Твоето мнение е важно за нас. Приятно слушане!


Полезни линкове:

+ Victus Kickstarter кампанията
Play.victusgame.com (официална страница)
Victus Facebook страница
+ Victus Twitter профил
+ Victus LinkedIn
+ Петър Димитров в LinkedIn
+ CGmeetup.net (Международен форум за CG ресурси)
+ CGzen.com (Български уроци по ZBrush)

 

custom_permalink:
podcast-02-victus-games
ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":0,"like_count":0,"comment_count":0,"total_count":0},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":1,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1506968154
ea_share_count_total:
1

Вашият коментар