Ново място за pop-up изложби в София

От известно време значителен брой изложби и инициативи се провеждат с pop-up концепция -т.е. появяват се за точно определен период от време и може да изчезнат точно когато са се появили. Наскоро в София, на адрес ул. Сердика №20, беше открито ново място за pop-up изложби, част от споделеното работно пространство на Фондация MOVE.bg.

В къщата на MOVE.BG на ул. „Сердика” 20 са вложени усилията на дизайнери, защитаващи идеи за природосъобразност, up-cycling и умни решения с мисъл за хората. Мисията на проекта е да служи като център за артисти, които търсят временна изява за творчеството си. Именно поради тази причина фондацията решава да превърне една от офис стаите в място за излагане на дизайнерски творения.

За кого е подходящо това pop-up пространство?

BDG дизайнери, автори на бижута, аксесоари, дрехи, всякакви по-едри или дребни авторски обекти, с повече или по-малко приложения или функционалност, но имащи послание – за по-добър, природосъобразен или спрaведлив живот заедно. Казано по-шеговито, инициативата е подходяща за умници и сръчковци, които имат цел и концепция.

Единственото условие за артистите е изкуството им да бъде съобразено със самия pop-up жанр – творбите им трябва да се местят лесно и да не изискват специална инсталация и монтаж.

Къде се намира сградата на MOVE.bg и как да бъде намерена?

MOVE.BG се намира в идеалния център на София – близо до Женския пазар, ул. Сердика 20.

custom_permalink:
pop-up-art-sofia-movebg

Вашият коментар