Video / BDG №77 / Петър Захаринов / Kраудфъндинг за продуктов дизайн

?  Eсента ни предизвика с темата за иновативния продуктов дизайн. Срещаме се с Петър Захаринов – архитект по образование и изобретател по душа. Проектите му са публикувани в медии като WIRED, The Verge, Designboom, Dezeen, а през 2011 печели наградата Platinum A’Design Award. Той стои и зад българския продукт, станал хит в Kickstarter – “DiFOLD Origami Bottle – сгъваемата бутилка”. Петър е съоснователи на стартъпа Hyperfold, чиито фокус е системата за сгъване чрез гъвкави оригами модели, която позволява да се създават практични и спестяващи пространство продукти за многократна употреба.

Дата на събитието: 11-ти МАРТ 2019г., СРЯДА
Локация: Betahaus, ул. Шипка 6, София

?  ЗА ГОСТА
Петър Захаринов е архитект със страст към намирането на геометрични и механични принципи, неоткрити или неупотребявани досега. През 2010 се насочва към продуктов дизайн, където вижда по-голямо поле за реализация на подобни иновации. Оттогава работи върху разработката и имплементацията на самоносещи се конструкции и сгъваеми модулни конструкции, а в последно време се занимава в сферата на еластични оригами и сгъваеми флексигами цилиндрични форми.

Той е съосновател и изобретател на Praktrik – устойчиви и иновативни пъзел-мебели, които съчетават дизайн и функционалност по интересен начин. Освен това е съосновател и разработчик на продукти в WallStack, където е измислил и патентовал модулния принцип за сглобяване на стенна система. Проектите му са публикувани в медии като WIRED, The Verge, Designboom, Dezeen, а през 2011 печели наградата Platinum A’Design Award.

В момента заедно с бизнес партньора си Радина Попова са съоснователи на стартъпа Hyperfold. През последните две години преминават през интензивен процес на прототипиране чрез 3D принтиране за разработката на първия си продукт – бутилка Hyperfold Origami. Така натрупват опит и експертиза в 3D принтирането на тънкостенни сгъваеми структури, направени от гъвкави материали.

 Ако си регистриран PRO член и си се логнал в сайта, ще можеш да видиш под този надпис пълната лекция. Приятно гледане!

Продължителност: 103 мин.
Качество: Full HD
Аудио: 103 мин.
Видео заснемане и монтаж:
Aleksandar Kostov

Месечните БДГ срещи се провеждат на 11-то число. Заповядай!

Ако искаш да станеш член на BDG и да се възползваш от отстъпки към нашите партньори, регистрирайте се тук

PS: по време на срещата стана дума за друг български дизайн проект, който предстои да бъде пуснат в платформата Кикстартер след няколко дни. Ако ви интересуват игрите, фиджетите, магнитите и дизайн прототипирането (2D & 3D) – то играта GEMJI е за вас. Кликате на картинката и се озовавате на предварителната страница за Кампанията в Кикстартер!

GEMJI Magnetic Board Game System on Kickstarter

 

 

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
video-BDG77-Petar-Zaharinov-DiFold-Kickstarter-Product-Launch

Вашият коментар