Video / BDG №79 / Радо Митков / Ease in – Ease out в моушън дизайна и живота.

Както заглавието подказва, през ноември ще говорим за моушън дизайн – гост на месечното събитие е Радо Митков от Animento Studio.  Заглавието обръща внимание на един от основните параметри в анимацията, а именно това колко плавно се движи обекта в пространството. Това движение диктува тайминга в анимацията, което от своя страна е определящо за търсения характер на дадения обект.

Какво всъщност представлява тази крива на скоростта и защо тя е ключова за процеса на анимиране? Ще обърнем внимание на начина, по който тя присъства от анимирането на един обект до настроението на цялата анимация. Та дори как дефинира отношенията ни с клиента и процеса на работа по проекта, съответно и във всички аспекти на живота.

ДАТА НА СЪБИТИЕТО: 11-ти НОЕМВРИ, сряда
ЛОКАЦИЯ: Launchee, гр. София (ЦУМ)

БИОГРАФИЯ

ЗА ГОСТА
Радо Митков е моушън артист и основател на Animento – малко студио с фокус – моушън графика и анимация. За него може смело да каже, че любовта му към визуалните изкуства не се е зараждала, а по-скоро винаги е съществувала.

Още в най-ранна детска възраст Радо се захласва по цветните анимации и прекарва голяма част от времето си в рисуване. Първият му опит за създаване на изкуство е под формата на графити, а в по-късните тинейджърски години се запалва по 3D изображенията и анимацията. Още с пристигането си в София, започва работа като 3D артист във водещо студио за архитектурни визуализации. Това му помага да натрупа богат опит в този бранш, като работи по преокти на големи имена в архитектурата като Заха Хадид и Сантиаго Калатрава.

Няколко месеца след основаването на студио Four Plus, Радо се присъединява към колектива като 3D артист и партньор. Там, заобиколен от всички таланти, той осъвършеснства уменията си и затвърждава любовта си към анимацията и моушън дизайна. Така, с течение на времето се стига и до създаването на студио специализсирано именно в това – Animento – едно сравнително ново начинание, движено от визия и мечта.

https://www.instagram.com/animento_studio/
https://dribbble.com/search/animento
https://vimeo.com/rcarterr

ОТКЪС ОТ ЛЕКЦИЯТА (2 мин.): BDG №79 / Радо Митков / Ease in – Ease out в моушън дизайна и живота. буквите

Радо Митков:

Много хора искат да имат ментори, а всъщност не се знае дали не е по добре да имаш герои, както децата имат герои от филмите.

Загуби време в идеята, в това да разкажеш нещо, загуби време в това да сложиш нещо на мястото му, за да може някой като го види, да си каже това е така защото…

 Ако си регистриран PRO член и си се логнал в сайта, ще можеш да видиш под този надпис пълната лекция. Приятно гледане!

Продължителност: 88 мин.
Качество: Full HD
Аудио: 88 мин.
Видео заснемане и монтаж: Launchee

Месечните БДГ срещи се провеждат на 11-то число. Заповядай!

Ако искаш да станеш член на BDG и да се възползваш от отстъпки към нашите партньори, регистрирайте се тук

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default
custom_permalink:
video-Rado-Mitkov-motion-design/

Вашият коментар