Video/BDG №83 / Йоан Георгиев (Булгед) / Печатът е мъртъв. Да живее Печатът!

Този месец (на 7-ми април) ще говорим с един от ъндърграунд героите на дигиталния печат в гр. София – Йоан Георгиев (Джони) от Булгед. Ще стане дума за печат, нови технологии, дизайн на опаковки, пинизи, работа с клиенти, управление на екип, често допускани грешки, хартия, мастило, за индустрията като цяло, за новите възможности на съчетаване на дигиталния дизайн с офлайн дизайна, както и за други неща, които остават в сянката на трендове като “UX дизайн”. Поради епидемичните мерки – събитието отново ще бъде изцяло онлайн, в студио, но ще следим в реално време за въпроси!

ДАТА НА СЪБИТИЕТО: 7-ми АПРИЛ, сряда
ЛОКАЦИЯ: Launchee, гр. София (ЦУМ)

БИОГРАФИЯ

Йоан Георгиев е роден през 1974 г. Завършва първи випуск на Технологично Училище Електронни Системи през 1993-а. Кариерата в полиграфическата индустрия започва още през ученическите години.
През 1995-а работи като оператор в първото предпечатно студио – АЯ Прес. В периода 97-99-а година работи за К+К Реклама и маркетинг, която по това време е асоциирана с Публисис Груп. По това време агенцията обслужва марки като Кока Кола, Данон, Шел, Л’Ореал, Алайд Домек и др.

В края на 1999-а започва в маркетинг отдела на новосформирания холдинг Балканфарма. Там се среща с правенето на опаковки, опаковки и пак опаковки.
Следва кратък фрийленсърски период и през 2002-а постъпва в Булгед. Дигиталният печат точно започва и това изглежда като предизвикателство.
През 2006-а оглавява отдела за дигитален печат, та до днешни дни.

ОТКЪС ОТ ЛЕКЦИЯТА (2 мин.): BBDG 83 / Йоан Георгиев (Булгед) / Печатът е мъртъв. Да живее Печатът! анимация

Йоан Георгиев: Казвам се Йоан Георгиев и вече почти 20 години работя в Bulged, което е една от първите дигитални печатници.

Маргарит Ралев: Това което хората не знаят, е че ти си човек ,който гори и ако са го виждали в печатницата ,знаят че си на някакви много високи обороти.

Йоан Георгиев: Така е! Такъв ни е принципа на работа.

 

 Ако си регистриран PRO член и си се логнал в сайта, ще можеш да видиш под този надпис пълната лекция. Приятно гледане!

Продължителност: 107 мин.
Качество: Full HD
Аудио: 107 мин.
Видео заснемане и монтаж: Launchee

Месечните БДГ срещи се провеждат на 11-то число. Заповядай!

Ако искаш да станеш член на BDG и да се възползваш от отстъпки към нашите партньори, регистрирайте се тук

ampforwp_custom_content_editor:
ampforwp_custom_content_editor_checkbox:
ampforwp-amp-on-off:
default
ampforwp-ia-on-off:
default

Вашият коментар