Месечна дизайн среща #112: Български дизайн на коли на световно ниво (Деян Нинов – Dodge, Stellantis)

🚗 Може ли едно момче да мечтае да бъде един от най-успешните дизайнери на коли в света и да го постигне, тръгвайки от Пловдив? Как става това ще ни разкаже Деян Нинов, който живее в САЩ, Калифорния.

ДАТА: 12-ти септември, ВТОРНИК
СТАРТ: 19:30 ч. (заповядайте в залата 19:15ч.)
КЪДЕ: Launchee, ЦУМ, София
ВХОД НА МЯСТО: 10 лв
(5лв за ПРО членове на БДГ)
+ Facebook СТРИЙМ в групата:
www.fb.com/groups/bulgariandesigngroup

Линк към събитието във Facebook:
https://facebook.com/events/1338396843445176

🍻 Защо да присъстваш в залата, а не просто да гледаш онлайн? Защото така ще направиш нови кариерни контакти и ще се запознаеш с нови приятели. 🍹
ONLINE: гледай и задавай въпроси в реално време чрез директното видео в BDG групата във Facebook !
За предварителни въпроси – моля, пиши в страницата на ФБ събитието.

_____________________________

⭐️ БИОГРАФИЯ

Деян Нинов а автомобилен дизайнер, родом от Пловдив. Завършва “Art Center College of Design” в Пасадена, Калифорния през 2007г. и оттогава успешно развива кариера си. Стартира в Design Storz (Zell am See, Австрия), следва позиция в Pininfarina в Италия, където работи по разнообразни проекти за Ferrari и през 2010г. се мести в Детройт, където работи за GM, Cadillac. В GM Деян е отговорен за състезателната кола Cadillac CTS-V. През 2011г. следва преместване в Chrysler (сега Stellantis). Там прекарва 2 години в отдела на Jeep, където наред с другите проекти участва в Jeep Wagoneer и в ранната фаза на новата “икона” Jeep Wrangler. След отдела на Jeep той се прехвърля в отдела RAM и работи по RAM 1500, Heavy Duty и RAM TRX.
За последните 6 години Деян е в отдела на Dodge и е отговорен за екстериора на зашеметяващия Dodge Daytona Charger (електрическа концепция, показана през 2022г.). Към момента Деян Нинов е дизайн мениджър на студио Dodge (част от Stellantis).

ХОСТ:
➜ Маргарит (Марк) Ралев (Ralev.com)

ОРГАНИЗАЦИОННИ ПАРТНЬОРИ
👍 eDesign.bg – we do web
🙌 Launchee.space (премиум студио за хубридни събития в София)
👉 GEMJI.com – фитнес за ума

ФОНДАЦИЯ БДГ
Българска Дизайн Група стартира като специализирана онлайн дизайн общност през 2007г. с цел да обедини всички дизайнери в България в една организация. Това се случва поетапно през следващите години чрез серия мини проекти – размяна на контакти, месечни срещи за споделяне на ноу-хау, споделяне на най-нови ресурси, портфолио ревюта, менторство и не на последно място – чрез поддържане на регулярни ежемесечни срещи на живо от 2014г. насам. Във времето, на тези месечни срещи, са споделяли безценен опит над 100 ярки професионалиста от всички сфери на дизайна и креативната индустрия в България.

🙏 Екипът на БДГ благодари на всички приятели на организацията, които подкрепят по един или друг начин това, което правим
Надяваме се, че ще успееш да надградиш своите умения и мрежа от контакти и през следващото БДГ събитие!

ДИЗАЙН ЧЛЕНСТВО В КЛУБА
• Искаш ли да се развиваш кариерно и финансово, обменяйки ценен опит и информация с колеги от дизайн бранша?
• Вярваш ли, че заедно можем повече?

⭐️ Ако отговорите на тези въпроси са ДА, то трябва непременно да тестваш нашият BDG клуб!
Разбери повече за ползите тук:
https://bit.ly/bdg-register

custom_permalink:
car-design-deyan-ninov-stellantis

Вашият коментар