Hive Creative Buzz кани креативното общество на България

Tази есен (19.9.2023) Тук-Там Кошер (Hive) ще събере българското креативно общество в специалните зони на събитието Creative Buzz и Indie & Freelance. На 19 септември в ИЕЦ ( Интер Експо Център, гр.София, срещу Метро) и онлайн топ имена от creative индустрията ще разкажат за най-актуалното в gaming, animation, digital and visual arts и creator economy сферите, както и ще можем да се срещнем с инди indie разработчици и студия, с които да си поговорим и поцъкаме техните игри.

В организацията на тези зони се включват TDB Play и Chase a Cloud, български компании с фокус върху gaming и animation. Днес си говорим с Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play, който ще разкаже малко повече какво да очакваме на Hive Creative Buzz.Какво представлява Hive Creative Buzz?
Hive Creative Buzz е събитие породено от необходимостта за пълнокръвно събитие на което, хората с професионален интерес към видео игри, анимация и визуални ефекти и “творческата икономика” (Creator Economy) да се срещнат и обменят идеи и опит. Hive Creative Buzz гледа навътре, към България, и привлича реализирани и бъдещи професионалисти от сферата, компании, близки сектори и медии.
Hive Creative Buzz гледа и навън – привличащи професионалисти, които имат интересен опит, който да споделят с българската публика.
Срещата на тези две среди – националната и международната пък дава възможност на  всяка да се запознае с другата, а оттам – да създаде възможности за съвместна работа.

Защо създадохте Hive Creative Buzz?
За да отговорим на осезаемата нужда и за да създадем среда, която да ни помогне да се развиваме, като сектор.
Ще си позволя да дам малко контекст.
Голяма част от живота ми мина в сферата на видео игрите – като потребител, фен и професионалист в сферата. От над 20 години работя активно – 15-тина осново в България, през които съм организирал различни събития ориентирани както към потребители – изложения, esport турнири, така и професионални – по-големи конференции за разработка на игри и по-малки, ежемесечни събития, пак посветени на същата тема. През останалите 5 години бях мениджър за ЮИЕ в ESL, световен лидер в сферата на електронните спортове, което ми даде възможността да комуникирам и работя с хора и екипи, които работят в значително по-голяма крупност.
През тези 5 години участвах активно на десекти конференции и форуми.
Това, което видях от първа ръка е как тези събития създават стойност за цялата среда в която се случват – повече за тези, които участват и по-малко за тези, които са част от сферата, но не участват.
Събирайки на едно място професионалисти, които прекарват време заедно, споделят опит, бъдещи планове и мечти създава енергия, която често манифестира в нови съвместни проекти, партньорства и добавена стойност. Този професионален диалог е жизненоважен за  развитието и създаване на по-висока добавена стойност.
В България липсваше такова събитие. Поставихме си за цел да тръгнем по този дълъг път, и съм щастлив, че още с първото събитие успяваме да дадем ясна и, надявам се разбираема заявка за целите, които си поставяме – the must attend събитието за индустрията.

Защо е важно да събираме креативните общества на България?
Дадох частичен отговор на този въпрос в отговора си на предходния, така че тук ще систематизирам няколко по-конкретни точки:
– Ако си установен професионалист – за да се срещнем с колеги от сектора, да усетиш пулса, да си свериш часовника и да почерпиш знание и вдъхновение от лекторите. Да видиш бъдещите си колеги, които тепърва навлизат и да създадеш контакти повече професионални възможности за себе си.

– Ако си бъдещ професионалист – за да разбереш кои са хората, които движат сектора в България, да се запознаеш с топ професионалисти от България и чужбина, да почерпиш идеи и вдъхновение от лекторите. 

– Ако си предприемач или собственик/мениджър на бизнес – за да се срещнеш с другите колеги и да намериш възможности за колаборация.
– Ако си от друг сектор – за да разбереш какво става в света на видео игрите, анимацията и Creator Economy
– Ако си медия – защото сме събрали голяма част от сектора на едно място
– Ако си извън земен – за да се срещнеш с приятна извадка от земляни ;)

И, като цяло, да усетиш и енергията на Кошер, събитието-домакин и съорганизатор на Hive Creative Buzz, което произвежда смисъл за България от вече 15 години. 

 

Какво да очакваме на Hive Creative Buzz?
Накратко – събитие, което ще има нетен позитивен отпечатък върху кариерата ви.

В детайли:
– Страхотна програма с лекции и презентации от топ професионалисти от България и света.
– Три тематични работилници
– Щандове и възможност за среща с 20+ български компании
– Цялата програма на Кошер и всичките възможности за среща там.

Цялата програма можете да видите на страница Hive Creative Buzz
(За студенти има 90% отстъпка от платените билети – маркира се през формата на сайта им).

Специални БДГ гъдели:

  • Промо код за 25% отстъпка от билетите може да бъде взет от месечния БДГ  имейл бюлетин
  • 4 бр. промо билети (само за BDG PRO членове!) могат да бъдат поискани до изчерпване през имейла на info /at/ bdg.bg .

 

custom_permalink:
hive-creative-buzz-2023

Вашият коментар