Innovation Explorer 2017: космос, образование, бизнес

Предстоящото трето издание на форума за иновации Innovation Explorer 2017 ще се проведе на 23 февруари в Sofia Event Center. Събитието се организира от Капитал и Иновейшън Стартър, с медийната подкрепа на телевизии – btv, генерален медиа партньор и Bloomberg.
Ранната регистрация е отворена до края на месец януари, а ето и подробности за темите и програмата. Международни експерти, които споделят противоположни възгледи ще дебатират по трите ключови теми: космос, бизнес, образование.

В категория космос, опит ще споделят:
• Декс Бартън (САЩ), който току-що напусна позицията си на Директор комуникации в SpaceX, за да основе компания за социални иновации Onward, след искреното си разочарование от победата на Тръмп на президентските избори в страната;
• Емелин Паат-Далщрьом (САЩ), която работи като Chief Impact Officer в Singularity Univer-sity NASA Research Park и е дясната ръка (по неговите собствени думи) на Питър Диамантис;
• Шелдън Браун (САЩ), Директор на центъра за изследване на човешкото въображение “Артър Кларк” и
• Майк Черет (Англия), който е Директор партньорства в Climate-Kik и се бори с климатичните промени и грижата за оцеляване на човечеството.

В категория образование думата вземат:
• Джеймз Стикледър (САЩ), футуролог, иноватор, автор, бивш директор иновации в DELL, а понастоящем преподавател в Университета на Южна Каролина (САЩ);
• Константин Дино (Кирицис), основател на mini MBA програмата на PwC и преподавател по стратегии за Европа и близкия Изток в четири университета, сред които: University of Sur-rey (UK), University of Strathclyde (UK), Henley Management College (UK), University of Nico-sia (CY);
• Шелдън Браун (Калифорнийски университеит);
• Ерез Цалик (Израел, London Business School);
• Емелин Далщрьом (Singularity University) ще търсят отговор на въпроса, какво образование вече е нужно на човечеството и какъв е смисълът от образованието в съвременния свят.

В категория бизнес:
• от една страна ще следим дебата между консултантите по иновации от някои от най-добрите агенции в света: от Швеция – Линус Бил (Eicorn), Израел – Ерез Цалик (Systematic Inventive Thinking), България – Елеонора Карнаса (Fabrika360);
• а от друга, между големите компании-иноватори и техните политики, стратегии и опит. Майкрософт, Хюлет Пакърд Ентърпрайз, Теленор, УниКредит, Пейсера, Онтотекст ще покажат примери за подривни иновации и как се справят с проблема за бързонарастващото знание в света и пост-истинната епоха. Шира Леви Баркан (Израел), Мат Фоли (Англия), Филип Генов (България), Филип Мутафис (България), Александър Киряков (България) са лекторите в следобедната част на форума. Вегард Аас (Сингапур), който ръководи иновациите в Теленор за Европа и Азия и е бил 5 години консултант в Бостън Консълтинг Груп ще разкаже как стартъпите работят заедно по вътрешните акселераторски програми на корпорациите.

Отново сме подготвили и две практически работилници, този път по Agile Management с Боян Шанов от Вистеон и с Марияна Тодорова, футоролог по Forward Future Thinking.

Модераторите, които ще водят дебатите тази година са Боян Бенев, SHYN, “Истории за иноватори”, Теодор Панайотов, Course Dot, категория “Космос”, Евгения Пеева-Кирова, “Заедно в час” за категория “Образование”, Марияна Хамънова, Cleantech за категория “Климат”, за категория “Бизнес” – Искрен Кръстев, председател на борда на директорите на GEM Bulgaria и Светослав Иванов, журналист в бтв, “120 минути”; Сабина Панайотова, консултант по дигитален маркетинг и Елена Маринова, президент на Мусала Софт за категория “Технологии”.

В средата на деня за пръв път в рамките на събитието ще се проведе и едночасова кръгла маса по темата публично-частни иновационни партньорства, с подкрепата на представители на публичния сектор, бизнеса, академични преподаватели и международни гости.

Innovation Explorer Day ще се реализира за трета поредна година с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, както и с тази на Telenor Bulgaria, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft Bul-garia, Superhosting и в партньорство с Mastercard, BMW, Zagorka, Empower Capital, Black Peak Capital, LAUNCHub, Cleantech Bulgaria, Climate-Kic, InnoEnergy, Sodexo, Еmag.

Информационни партньори са телевизии btv, Bloomberg, БАИТ, БАСКОМ, GEM, AmCham, Founders Institute, Бетахаус, Българска дизайн група, БАР, БАКА, Софтуерен Университет, Фондация СтартЪП, Фондация CEED, JAB, Zaedno v chas, PUZL, Work&Share и др.

Вижте още:

Интервю с Антони Христов, който изнесе уъркшоп на изданието на Innovation Explorer през 2016 г.

custom_permalink:
innovation-explorer-2017-inovacii-biznes
ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":0,"like_count":0,"comment_count":0,"total_count":0},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":0,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1506453901

Вашият коментар