Video / BDG11 / Димитър Петров за Анимация в “облаците”

Димитър Петров е един супер положителен човек и аниматор. Радостни сме, че прие нашата покана и то точно за събитието на Великден (11ти Април) !

Разказа ни с настроение за това как е тръгнал професионално от квартал Люлин в София и е стигнал до Лондон – Англия, а след няколко години се е върнал отново в родината, за да прави това, което обича най-много – анимация. Той и екипът на Златната Ябълка имат смелата мечта да реализират огромен за мащабите на България анимационен сериал. За това вече тригодишно приключение ще можете да научите в детайли от видеото.

Пред участниците в регулярните месечни БДГ срещи той говори както за работните практики в анимационните студия в Европа, така и за професионалните предизвикателства пред всеки един аниматор като цяло. Разбрахме също повече за добрите унивеситети за анимация в Европа. В края на видеото можеш да намериш чудесни съвременни онлайн ресурси, както и обяснение на класически анимационни похвати.

Темата за “облаците” беше засегната през призмата на това, че екипът ( вече от над 20 човека ) на практика работи основно през интернет и ползва клауд-базирани системи за управление на проектите. Научавайки повече за героя “Вихра” и първоначалните разработки, успяхме да проследим как върви един такъв облачен процес и други любопитни неща, които няма къде да се видят или чуят.

Благодарим на Митко за изчерпателността и отвореността на срещата в Soho (едно от малкото коуъркинг пространства в гр. София). Беше супер полезно!

PS: Един от начините да подкрепиш проекта на Златната Ябълка е да си купиш от чашите с героите тук.

Продължителност: 90 мин.
Качество: Full HD с компресия
Звук: добър / микрофон-брошка

Организационни партньори:
SOHO.bg
Localancers.com

Видео заснемане и монтаж:
Margarit.Ralev.com

 Ако си регистриран PRO член и си се логнал в сайта, ще можеш да видиш под този надпис пълната лекция. Приятно гледане!

.

Месечните БДГ срещи на 11то число са със свободен вход. Заповядай!

ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":0,"like_count":0,"comment_count":0,"total_count":0},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":0,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1507173268

1 Коментар

  1. Pingback: Какво представляват събитията на Българска дизайн група? - Bulgarian Design Group

Вашият коментар