Тайно ателие в ТУ София

tu-sofia-small-studio08

Този пост е за колегите, които са учили или ще учат в ТУ София ( специалност Инженерен Дизайн ). Ако ти си такъв – вероятно ще ти е интересно да разгледаш как се развиват нещата. Ателието, за което пиша не е тайно, разбира се, но пък все още малко хора знаят за съществуването му.

Предисторията е, че по мое време ( влязох да уча 2003та година) нямаше места, на които човек може да се усамоти, да си напише домашните, да седне да рисува, да разцъка на спокойствие нещо на компютъра. Мъкнехме се по кафета и коридори. Имаше своя чар, но не беше удобно. Нито топло. Аз и колегите дадохме бая пари за чайове и кафета, които не искахме да пием, но просто нямаше алтернатива. Мечтаехме за наше кътче…

Към днешна дата специалността разполага вече с 2 такива ателиета.
В този блог пост ще ти покажа снимки от второто, в което са влизали много малко хора, тъй като е отворено от преди няколко месеца и не е толкова популярно. То се намира точно срещу входа на 4ти блок. Лесно ще познаеш вратата – до нея е паркирана бяла електрическа кола, която малко прилича на голф-карт. Преди на същото място имаше стая с ксерокси.

Как можеш да влезеш ?

Пробвай да почукаш :)
Ако няма никой – звънни на София Ангелова или поискай ключа от някой колега.

Какво има вътре?

Има няколко стола и маси за работа.
Има прозорци, които гледат към вътрешен двор.
В общи линии – всичко нужно да твориш.
Техниката, която е на разположение ще те услесни още повече : 2 таблета Wacom Cintiq-a, шевна машина, плотер ( с консумативи! ), фотографски лампи ( едната е монтирана на статива с чадъра ), принтер и компютри.
Книгите са на второто ниво, където има кътче за почивка със забавно зелено диванче. Ако седнете там може да си пуснете музика през големите колони. Не видях каква марка са :)
Забравих да кажа за един от бонусите – течаща вода. Може да звучи странно, но когато си изцапан с бои е много удобно да не си в някое баровско кафене, а на място, където спокойно можеш да се измиеш без да те гледат странно.

За много хора изброените по-горе неща нямат голяма стойност, но за един млад творец това е достатъчно да реализира много от идеите си.

Планът е да бъдат обособени още дизайн кътчета в лабиринта от стаи в Техническия Университет. За повече информация следете БДГ или страницата на специалността: Design.tu-sofia.bg

ea_share_count:
{"Facebook":{"share_count":0,"like_count":0,"comment_count":0,"total_count":0},"Twitter":0,"Pinterest":0,"LinkedIn":0,"GooglePlusOne":0,"StumbleUpon":0}
ea_share_count_datetime:
1507042521

Вашият коментар