Речник на дизайн термините *бета версия

Речник на дизайн термините *бета версия

Търси по буква

Търси по категория

Търси по ключова дума

Буква E

Editor/ Html Editor

Специализиран софтуер, който позволява да се пише HTML код. Предимствата на този вид редактор пред обикновения текстови редактор е увеличената продуктивност и по-високата функционалност на първия. Някои HTML редктори дори предоставят възможността да се работи/ редактира в режим WYSIWYG (What You See Is What You Get или Каквото Виждаш, Това Получаваш), което показва как би изглеждал уебсайта, видян през уеб браузер в момента на редакцията/създаването му.

Eps

EPS (Encapsulated PostScript) е файлов формат за графични файлове, който съдържа вграден предварителен преглед на изображението в bitmap формат. EPS файлът може да съдържа 2D векторна графика, bitmap изображения и текст. Обикновено се използват за записване на графики, като лога и рисунки, както и като стандартно средство за прехвърляне на графични данни между различни операционни системи. Този формат се поддържа от различни програми за рисуване и векторна обработка, което позволява да се конвертира в множество други графични формати.

Exit Rate

Процент на излизанията представлява процента посетители на един уеб сайт, които са разгледали произволен брой страници от този сайт и след това от определена страница кликат към различен сайт.

Explainer Video

Това е видео, с продължителност около 2 минути, което компаниите най-често използват, за да обяснят кои са, какво правят и как работи някой техен продукт или услуга. Този вид съдържание се споделя онлайн и спомага за таргетиране на аудитория по лесен и забавен начин.

Extension

Extension означава разширение, обикновенно към браузъри (Google Chrome) и приложения, като дава добълнителна функционалност като улеснява определи функции и се явява като помошник в работата.
Добави термин

Речник на дизайн термините

Този речник на дизайн термините (glossary) e създаден от екипа на БДГ и от доброволците, за да улесни 1) професионалните дизайнери и 2) клиентите, които работят с дизайнери. Речникът не претендира за изчерпателност, но е базиран на механизъм с гласуване, който дава възможност всеки да добави по-добра дефиниция за дадена дума и тя да бъде изведена от потребителите като "основна" ако е по-ясно и акуратно написана. Т.е. - речникът е динамичен и цялата дизайн общност го администрира.
Отдели 3 минути и въведи твой дизайн термин!
За другите проекти на БДГ - виж тук.

Видео